Sase lucruri despre Educatia din Romania

Actualul sistem educațional din România

Sistemul educational din romaniaÎn timpul comunismului, educația din România a fost alimentată politic. Revoluția comunistă din Europa de Est a influențat puternic o abordare naționalistă a educației în România.

Aceasta însemna că educația a fost adaptată majorității românești. În anii 1960 școlile maghiare au fost îmbinate cu școlile românești și practic toate clasele care au fost predate în limba maghiară au fost acum predate în limba română.

Acest sistem politic educat a fost desființat în 1990, alături de regimul comunist al României.

Astăzi, România este o republică unitară cu un sistem de învățământ care este constant în curs de reformă.

blog2Iată șase fapte despre educația din România:

  1. Elevii din grădinițele de copii pot începe școala la vârsta de trei ani. Deși este neobișnuit, este legal să înscriem un copil la grădiniță la vârsta de trei ani. Elevii pot rămâne în grădiniță până la șase sau șapte ani, însă trebuie să aibă cel puțin un an de grădiniță pentru a fi eligibili pentru înscrierea în școala primară.
  2. Admiterea studenților la liceu se bazează pe scorurile testului. Ministerul Educației și Cercetării din România administrează examene la nivel național care determină locul în care fiecare copil va frecventa liceul. Performanța pe aceste examene dictează unde fiecare elev va fi capabil să participe la liceu. Anumite instituții private, de obicei cele mai prestigioase, includ, de asemenea, propriile criterii de participare pe lângă cerințele scorului de test.
  3. Elevii frecventează licee de specialitate. Spre deosebire de Statele Unite în care fiecare elev de liceu este așteptat să obțină o anumită sumă de credite în fiecare subiect, studenții din clasa a opta din România decid între mai multe domenii de studiu în liceu. Elevii pot decide să participe la un liceu de arte sau știință, un colegiu militar, o facultate economică sau o școală profesională.
  4. Elevii de liceu iau până la 14 subiecți deodată. Majoritatea studenților au între 12 și 14 clase, de la geografie la literatura română. Elevii iau, de asemenea, cel puțin două limbi, alături de limba română. Limbile obișnuite predate includ limbile engleză, franceză, spaniolă, germană și italiană. Profesorii de liceu se rotesc între sălile de clasă în locul studenților. În majoritatea liceelor ​​românești, este comun că studenții au toate lecțiile lor în aceeași clasă cu aceiași colegi de clasă pentru toți cei patru sau cinci ani pe care îi frecventează. Acest lucru are scopul de a crea un sentiment de comunitate în rândul studenților.
  5. În general, femeile din România frecventează școala mai mult decât bărbații. Potrivit UNICEF, aproximativ 83% dintre femeile din România au fost înscrise în învățământul secundar în 2012, comparativ cu 81% dintre bărbați.
  6. Sistemul educațional al României avansează rapid. Rata de alfabetizare în rândul celor care au împlinit vârsta de 15 ani a crescut de la 96,7% în 1992 la 97,3% în 2002. În prezent, 98,8% dintre români sunt educați.

Nota de subsol