Blog

Blog -Informtii utile
Blog -Informtii utile

Blog -Informtii utile

  1. Blog – Invatamantul superior din Marea Britanie
  2. Blog – Provocarile HR in invatamantul superior
  3. Blog – Sase lucruri despre Educatia din Romania

Alegerea subiectului de teză
Liderul dvs. de curs vă poate oferi idei pentru subiecte sau vă poate oferi un anumit proiect sau întrebare de cercetare la care să răspundeți. Dacă sunteți deja la locul de muncă, este posibil ca angajatorul să fi specificat un subiect pe care să îl examinați.

În unele cazuri, totuși, poate fi necesar să vă gândiți și să rafinați singur subiectul.

Luați în considerare următoarele puncte pentru a vă ajuta să vă concentrați:

Priviți înapoi la ceea ce ați fost predat în timpul cursului Cranfield și luați în considerare dacă există o anumită temă sau o sarcină care ați găsit-o interesantă sau despre care aveți întrebări. Este foarte util să alegeți un subiect care vă interesează real.
Există subiecte care ar putea beneficia de planurile dumneavoastră viitoare de angajare? Va adăuga ceva la CV-ul tău? Veți putea vorbi despre asta în cererile de angajare?
Examinați interesele de cercetare ale cadrelor universitare din școala dvs. Există ceva aici pe care ați putea construi?
Există un subiect fierbinte în știri care se referă la tema ta?
Există ceva pe care l-ați experimentat la un loc de muncă sau ați studiat în străinătate, care ar face un subiect de cercetare interesant?
Există potențiale domenii tematice care se potrivesc cu interesele dvs. mai largi sau cu planurile de studiu viitoare?
Doriți mai multe idei despre cum să vă rafinați subiectul? Uitați-vă la capitolul unu din tutorialul de alfabetizare informațională: concentrarea întrebării dvs. de cercetare.

Este o idee bună să aruncați o privire la ceea ce a fost deja făcut, în special de către studenții anteriori la cursul dvs. Folosiți-le nu doar ca o sursă de informații despre subiect, sau o inspirație pentru un subiect de cercetare, ci și ca un ghid pentru aspectul și abordarea pentru a înțelege ce se așteaptă de la tine. Vizitați pagina noastră Teze de pe site-ul bibliotecii noastre pentru a căuta teze Cranfield și teze publicate la nivel național și internațional.

Dacă nu puteți găsi o anumită teză, aceasta poate fi supusă unui embargo sau restricții de securitate. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe sfaturi.

Gândește-te la ceea ce cauți și unde să-l găsești
Consultați paginile noastre de ajutor dacă aveți nevoie de câteva sfaturi de bază de căutare. Dacă sunteți în căutarea unor informații de specialitate, aruncați o privire prin bazele noastre de date. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru formularea termenilor de căutare și a șirurilor de căutare (mai ales important dacă teza dvs. necesită o revizuire structurată a literaturii) sau unde să căutați, vă rugăm să contactați bibliotecarul de predare și învățare sau bibliotecarul de cercetare.

Perfecționați abilitățile esențiale
Reîmprospătați-vă cunoștințele despre găsirea, evaluarea și utilizarea informațiilor folosind Tutorialul nostru online de alfabetizare informațională și aruncați o privire la Centrul de abilități de studiu.

Sfatul nostru: investigați diferitele aplicații software pe care departamentul nostru IT le suportă, inclusiv software-ul de sondaj Qualtrics și instrumentele de analiză a datelor, cum ar fi NVivo și SPSS.

Țineți pasul cu noile cercetări din zona dvs
Pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul dvs., luați în considerare configurarea fluxurilor RSS sau a alertelor prin e-mail pe baza căutărilor dvs. în bazele noastre de date. Vă vor ține la curent cu orice cercetare nouă în zona dumneavoastră. Avem sfaturi pentru a fi la curent pe site-ul Bibliotecii.